USA saa jäädä! Leijonien NHL-miljonääri ja paras puolustaja paljastaa suunnitelmansa Seiskalle: ”Varmasti”

Laatutyötä Leijonissa tehnyt Olli Määttä ei aio jäädä NHL-uransa jälkeen Pohjois-Amerikkaan.

Jääkiekon MM-kotikisat päättyivät Suomen osalta pahaan pettymykseen, kun Leijonien tie nousi pystyyn jo puolivälierissä. Niissä tukkaan tuli Kanadalta, joka marssi lopulta mestaruuteen saakka. Suomen sijoitus jäi vaatimattomasti 7:nneksi.

Mikko Rantanen Seiskan MM-kisahaastattelussa Tampereella:

Leijonat keräsi kritiikkiä jo ennen kuin kisat lässähtivät lopullisesti pannukakuksi. Päävalmentaja Jukka Jalonen sai runsaasti raippaa siitä, ettei erilaisia ketjukoostumuksia kokeiltu riittävästi, vaikka Suomen peli ei vakuuttanut missään vaiheessa.

Myös monet pelaajat ovat joutuneet kriitikoiden hampaisiin. Heidän joukkoonsa ei kuulu Olli Määttä, joka oli Leijonien takalinjojen paras puolustaja.

– Leijoniin on aina mukava tulla. Joukkueeseen pääsee aina heti sisään ja täällä on tosi hyvä yhteishenki. Suomella ei koskaan jää yrittämisestä kiinni, vaan kaikki laittavat aina itsensä likoon, Olli, 28, vakuuttaa.

Kommentti: Leijonille kävi kylmät eikä Mikko Rantanen tehnyt maalin maalia – NHL-miljonäärin käytös kulisseissa pisti toimittajan silmään Tampereella

Leijonille jäi vain luu käteen, mutta Olli Määttä pelasi henkilökohtaisesti kelpo MM-kisat.

Menestynyt NHL-mestari

Ollin nimi ei välttämättä vieläkään soita kelloja kaikille kansalaisille, vaikka kyseessä on yksi menestyneimmistä suomalaisista nykypäivän NHL-pelaajista.

Jyväskyläläisen vyöltä löytyy kaksi Stanley Cupin mestaruutta. Hän on pelannut maailman kovimmassa kiekkoliigassa yli 600 runkosarjaottelua ja peräti 85 pudotuspelikoitosta. Mutta minkälainen mies on siviilissä?

– En oikein tykkää puhua itsestäni, joten varmaan siksikin minusta tiedetään niin vähän. Tykkään kyllä erilaisista urheilulajeista. Vapaa-ajalla tulee pelattua ainakin tennistä ja golfia, Olli sanoo Seiskalle.

Kommentti: Menin Leijonien MM-matsiin ja petyin: Nokia-areenalla vedettiin aivan vihkoon – mitä Amanda Harkimon päässä pyörii?

Leijonien luottopuolustaja on jo kaksinkertainen Stanley Cup -mestari.

16-vuotiaana maailmalle

Olli lähti aikoinaan jo 16-vuotiaana Jyväskylästä maailmalle. Lupaava keskisuomalainen kehittyi huippupuolustajaksi kanadalaisessa junioriliigassa OHL:ssä ennen kuin Pittsburgh Penguins varasi hänet NHL:ään kesällä 2012.

Myös mestaruudet tulivat pingviinipaidassa. Kuuden Pittsburghissa vietetyn vuoden jälkeen Olli jatkoi matkaansa Chicago Blackhawksin ja Los Angeles Kingsin kautta Detroitiin, jossa kiekkoili kuluneen kauden.

– Seura oli hyvässä nousussa ja katselin, keitä muita pelaajia sinne hankittiin samaan aikaan. Tuntui, että Detroitissa oltiin valmiita ottamaan seuraava askel, Olli perustelee seuravalintaansa.

Seiska teki ratsian ruotsalaisten tukikohtaan - länsinaapurin lätkäfanit käyvät kuumana suomalaisnaisista: "Olemme sinkkuja!"

Olli teki Detroit Red Wingsin kanssa kaksivuotisen ja 6 miljoonan dollarin jatkopahvin.

Sai palkankorotuksen

Panostuksista huolimatta NHL:n Original Six -seuroihin lukeutuva legendaarinen Detroit Red Wings jäi jälleen ulos pudotuspeleistä.

– Olimme tänäkin vuonna lähellä, mutta ei vain riittänyt. Se turhautti, mutta toisaalta oli hyvä nähdä, että jätkät haluavat menestyä. Mielestäni olemme oikealla polulla, Olli uskoo.

Paljastus kulisseista: Leijonien tuntemattomin hyökkääjä hermostui USA:n päävalmentajalle – ”En ollut hirveän innoissani”

Pudotuspelipaikka ei jäänyt kiinni pomminvarmaa peruspeliä pelaavasta Ollista. Myös seura on ollut tyytyväinen. Helmikuussa tiedotettiin Ollin tehneen Red Wingsin kanssa kaksivuotisen ja yhteensä 6 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Kyseessä oli mukava palkankorotus Ollin 2,25 miljoonan dollarin vuosiliksaan.

New York Rangersin Kaapo Kakko (vas.) hippasilla Detroitin Olli Määtän kanssa.

Kylpee rahassa

Keski-Suomen mies on ehtinyt jo aikoja sitten tienata eläkerahansa. Ollin tähänastiset NHL-tienestit huitelevat noin 30 miljoonassa dollarissa. Myös elämä Detroitissa maistuu, vaikka kaupungin maine onkin sanalla sanoen rosoinen.

Kasperi Kapanen myi luksuslukaalinsa Floridassa – näin NHL-miljonääri perustelee päätöstään Seiskalle

– Ihan mukavaa Detroitissa on, kyllä mä olen tykännyt. Pohjois-Amerikassa on kuitenkin tullut oltua niin kauan ja kun kielikin sujuu, niin se tuntuu jo toiselta kodilta.

Eniten Ollin sydän sykkii kuitenkin kotikaupunki Jyväskylälle.

– Se on koti. Tykkään tänäkin kesänä mennä sinne. Se on ihan huikea paikka.

Palaatko NHL-uran jälkeen Jyväskylään?

– Palaan kyllä, varmasti.

Suuri yleisö ei tiedä paljoakaan Olli Määtästä, vaikka mies on menestynyt NHL:ssä.