Kermainen kyssäkaali vie kielen mennessään – katso Saariston Martan resepti

Kermainen kyssäkaali vie kielen mennessään – katso Saariston Martan resepti

Tunnistatko tämän komean mukulan? Sehän on kyssäkaali eli kaalirapi.

Kyssäkaalia viljellään vielä varsin vähän Suomessa, vaikka käyttömahdollisuudet ja kasvuolosuhteet olisivat meillä suotuisat. Ravinteikas kyssäkaali muistuttaa ulkomuodoltaan lanttua ja naurista. 

Väriltään kyssäkaali voi olla vaalea, vihreä tai violetti. Se on monikäyttöinen ja sopii syötäväksi niin raakana kuin kypsennettynä. Raasteena tai lohkoina se on raikkaan rapeaa. Uunissa paahtaen nousee sen sijaan esiin mehevyys. 

Kermahaudutus viekin sitten jo kielen mennessään.

Raaka-aineet kermahaudutettuun kyssäkaaliin:

Oliiviöljyä

Kilo kyssäkaalia (3,50 €)

3 dl kuohukermaa (1,85 €)

Kevätsipulia (1,65 €)

Mustapippuria 

Suolaa

Kermainen kyssäkaali vie kielen mennessään – katso Saariston Martan resepti

Tee ateria näin:

Kuori ja pilko paloiksi yksi kyssäkaali. Laita pannulle oliiviöljyä ja kypsyttele paloja hiljalleen. Pilko sekaan kevätsipulia. Lisää kuohukermaa. Anna kerman porista ja imeytyä kaalipaloihin. Hauduttele ja mausta ruoka mustapippurilla ja suolalla. Voit tarjota kermahaudutettua kyssäkaalia joko pannulta suoraan tai laittaa sitä pieniin annoskulhoihin valmiisiin ruoka-annoksiin. Tämä on vallan maukasta sellaisenaan tai oiva lisuke lihan tai kalan kyljessä. Edullista sadonkorjuuajan herkkua neljälle, olkaa hyvä.

Hinta yhteensä 7,00 €.

Herkullisia lokakuun päiviä!

Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi