Makkaran kylkeen kasviksia – katso Saariston Martan resepti

Muistathan syödä päivittäin kasviksia.
Vaikka makkaraakin tekisi mieli, niin siihenpä kasviksetkin käyvät lisukkeena vallan mainiosti.
Yrttinen sinappijogurttikastike tuo kylkeen vielä kivaa kevennystä. Näin teet helposti hyvää neljälle eikä hintakaan taas päätä huimaa.

Raaka-aineet ateriaan:
300 g pensaspapuja (2,00 €)
Valkosipulia
Voita
Sitruunan mehua
Mustapippuria
Suolaa
4 isoa punajuurta (1,00 €)
Pieni kukkakaali (1,50 €)
400 g grillimakkaraa (1,50 €)
4 dl maustamatonta jogurttia (1,00 €)
Sinappia
Yrttejä
Tee ateria näin:

- Kypsyttele pavut pannulla voissa ja pilko sekaan hieman valkosipulia. Kypsytä papuja sen verran että ne jäävät napakoiksi. Purista joukkoon sitruunan mehua sekä ropsaukset mustapippuria ja suolaa.
- Lohko erillisiin uunivuokiin punajuuret sekä kukkakaali. Liruta niiden päälle öljyä ja laita ne 200 asteiseen uuniin. Makkaratkin lämpenevät kätevästi kyljessä kasvisten kypsyessä.
- Sekoita maustamattomaan jogurttiin sinappia, ropsaukset suolaa ja mustapippuria sekä lempiyrttiäsi. Anna jogurttikastikkeen maustua hetken verran jääkaapissa.
- Kata ateria pöytään ja kutsu väki syömään.
Hinta yhteensä 7,00 €.
Makoisia syyskuun päiviä!
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi