Mitä ihmettä? Nainen laihtui kahdeksassa kuukaudessa 40 kiloa!

Francesca taisteli kilojaan vastaan vuosia. Mikään konsti ei tuntunut auttavan pääsemään normaalipainoon.
Englantilainen markkinointipäällikkö Francesca Bell, 41, on kahden lapsen äiti. Varsinkin koronapandemian aikana hänen painonsa nousi vähitellen isompiin lukemiin.
Francesca kokeili erilaisia laihdutuskonsteja, kuten muotidieettejä, hypnoosia, ateriankorvikkeita ja homeopaattisia hoitoja, mutta mikään ei tehonnut. 165 cm pitkä nainen painoi viime vuoden keväällä 95 kiloa.

Muiden huomauttelu liikaa
Francescan vaatteet kävivät jatkuvasti pienemmiksi, ja hän joutui ostamaan yhä suurempia kokoja. Työkonfrenssissa keväällä 2024 hänen kollegansa kysyi, oliko hän on raskaana. Tämä kommentti sai Francescan kyyneliin ja itsetunto oli koetuksella.
Huhtikuussa Francesca matkusti perheensä kanssa unelmalomalle Italiaan. Lomakuvia katsellessaan hän huomasi olevansa tyytymätön ulkonäköönsä ja päätti muuttaa elämäntapojaan.

Italialainen ruoka kiehtoi
Kotiin palattuaan Francesca pohti ruokaa, jota oli lomansa aikana syönyt. Hän luki, että Italia oli listattu yhdeksi maailman terveellisimmistä maista, ja koska hän ei halunnut palata rajoittaviin dieetteihin, hän ryhtyi tutkimaan asiaa.
– Rakastan italialaista ruokaa, ja mietin, miten he pysyvät hoikkina syödessään pizzaa, pastaa ja gelatoa (italialainen jäätelö). Ajattelin, että minun täytyy pystyä selvittämään heidän salaisuutensa ja jäljitellä sitä, Francesca pohti.

Perusteellista tutkimustyötä
Francesca syventyi aiheeseen. Hän luki artikkeleita ja lääketieteellisiä tutkimuksia. Hän kertoi oppineensa italialaisista ruokailu- ja liikuntatottumuksista sekä keskustelleensa useiden italialaisten kanssa heidän ruokavalioistaan.
Jotkut asiat olivat selkeitä, kuten hedelmien ja vihannesten runsas lisääminen ruokavalioon. Francesca oppi myös, että maitokahveja ei juoda klo 11 jälkeen ja aamiaiseksi syödään aina jotain makeaa, kuten croissant hillolla.
Francesca kehitti oman ruokavalion, jossa päivittäinen kalorimäärä rajoittui 1400 kaloriin ja ultraprosessoituja ruokia vähennettiin minimiin.
– Aloin kävellä 10 000 askelta päivässä, mutta en luopunut viinistä tai jälkiruuista. Minun ei tarvinnut nähdä nälkää tai luopua rakastamistani asioista. Se oli mahtavaa, Francesca kertoi.

Tulokset näkyivät nopeasti
Toukokuusta joulukuuhun 2024 Francesca laihtui 40 kiloa. Samalla hän nautti päivittäin croissantteja, pizzaa, pastaa ja viiniä.
– En edes tunnistanut itseäni peilistä. Vaatekokoni oli pienentynyt 10 numerolla. Minulla on nyt leukalinja ja poskipäät, hän naurahti.

Francesca jakaa tarinaansa rohkaistakseen muita. Hän on nimennyt ruokavalionsa brititalialaiseksi dieetiksi ja kirjoittanut siitä kirjan. Francescan mukaan ruokavalion onnistumisen salaisuus piilee tasapainossa ja nautinnossa, ei rajoituksissa. Hän uskoo menestyksensä johtuneen oikeasta ajattelutavasta.
– Usein ajatellaan, ettei mikään toimi, ettei koskaan tule laihtumaan. Mutta siihen ei tarvita rajoittavaa muotidieettiä. Minä olen nyt tyytyväinen elämääni, kiteytti peilikuvaansa tyytyväinen äiti.

Näin Francesca söi
Esimerkki Francescan tyypillisestä ruokailupäivästä brititalialaisella ruokavaliolla: aamiaiseksi croissant hillolla ja kahvi. Lounaaksi hän nautti lämpimän ciabattaleivän, jossa on parmankinkkua ja juustoa, sekä tuoreita vihanneksia tai salaattia. Välipalaksi napostelulautanen, jossa oliiveja, juustoa, leipätikkuja ja hedelmiä sekä espresso. Päivällinen oli kevyt keitto tai salaatti, pastaa ja pieni lasi viiniä, jälkiruoaksi annos gelatoa tai hedelmäinen jälkiruoka.
