Tältä näyttää Harri Syrjäsen öky-perunasalaatti!

Tältä näyttää Harri Syrjäsen öky-perunasalaatti!

Maistuisiko?

Kokki Harri Syrjänen vinkkaa mainiosta salaatista vaikka uudenvuoden tai vapun juhlapöytään.

Harri Syrjänen paljastaa kotikokeille reseptinsä, jolla saa luksusta tarjoiluihin.

– Deluxe perunasalaatti. Jos kaipaat uuteenvuoteen jotain rapeaa ja kosteaa, tää on sulle, Harri vinkkaa.

Harri myös kertoo, että kyseinen salaatti kuuluu ehdottomasti myös hänen omaan juhlapöytään.

– Mikä on sun suosikki/perinne uudenvuoden safka, jota on pakko saada? Mulla se on tää salde.

Deluxe pottusalde

500g perunoita

1pkt pekonianippu 

parsaa

2 suippopaprikaa

1 avocado

2 rkl kapriksia

1 punainen chili

3 valkosipulinkynttä

1 nippu kevätsipulia

1/2 ruukku basilikaa

1/3 ruukku timjamia

2 dl ranskankermaa

2 dl majoneesiä

2tl dijonsinappia 

Lisäksi suolaa ja mustapippuria.

Ohje

Keitä perunat ja parsat kypsäksi ja paista pekoni. Anna jäähtyä kylmäksi.

Leikkaa jäähtyneet perunat neljään osaan. Leikkaa avocado kuutioiksi. Leikkaa kevätsipuli, paprika ja chili renkaiksi. Silppua valkosipulit. 

Pilko parsat ja pekoni 1,5-2cm pätkiin ja silppua timjami sekä basilika.

Kaada kaikki ainekset isoon kulhoon. Lisää ranskankerma ja majoneesi, sekä dijon ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.