Oho! Mikko Parikan vinkki lyö ällikällä – aiotko kokeilla?

Oho! Mikko Parikan vinkki lyö ällikällä – aiotko kokeilla?
20250522, Helsinki. Salatut elämät haastattelupäivä. Kuvassa Mikko Parikka.

Ohje on peräisin Sara Parikalta.

Näyttelijä Mikko Parikka jakaa herkullisen kesäkurpitsakeittonsa reseptin. Makua täydentää ihana aurajuusto.

Video: Kape Aihisen pelipäivän pasta.

Mikko päivitti Instagram-tililleen videon, jolla näyttää, miten soppa oikein valmistuu.

Kesäkurpitsasesonki on nyt kuumimmillaan, joten ruokaohje osuu aivan täydelliseen aikaan.

Mikko pilkkoo aluksi ainekset, joita ei montaa ole. Siksi keitto on niin helppo valmistaa. Mikko jättää perunat, sipulit ja kesäkurpitsat melko isoiksi, sillä keitto soseutetaan sauvasekoittimella tasaiseksi myöhemmin.

Ainoa ainesosa mikä ei mene kattilaan kiehumaan on aurajuusto. Se lisätään vasta loppuvaiheessa.

– Tämä on siitä kiva resepti, että aktiivista tekemistä ei paljon ole. Sen voi antaa ihan rauhassa porista, Mikko kertoo kokkausvideollaan.

Alun perin keitto-ohje löytyy Mikon vaimon Sara Parikan ruokakirjasta.

Kesäkurpitsa-aurajuustokeitto

Ainekset:

  • 2 kesäkurpitsaa
  • yksi kokonainen paketti Aurajuustoa
  • 2 sipulia
  • 2-4 perunaa
  • Kasvisfondia

Tee näin:

Kuori sipulit ja perunat. Pilko kaikki kasvikset. Laita kaikki aineet kattilaan lukuunottamatta juustoa.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyy. Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsyneet.

Kaada ylimääräinen vesi pois, mutta ota sitä hieman talteen (jos keitosta tulee liian paksua, voit lisätä vettä myöhemmin joukkoon) . Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Murusta Aurajuusto keiton joukkoon ja sekoita vielä uudelleen sauvasekoittimella.

Lähde: Instagram @mikkoparik