No nyt on nopea ja maukas kurkkuresepti lapsille – "Koko annos menee"

Meri-Tuuli Väntsi kertoo, että hänen lapsensa pyytää kyseisiä kurkkuja päivittäin.
Juontaja ja keittokirjailija Meri-Tuuli Väntsi, 44, esittelee lapsille sopivan kurkkureseptin.
Meri-Tuuli Väntsi paljastaa kurkkubravuurinsa, joka maistuu erinomaisesti myös perheen lapsille. Resepti on varsin nopea, eikä tiskimääräkään kasva hurjasti.
– Mikä on sun yhden rasian bravuuri? Täs mun: alle viiden minsan, lasten suosikki tulinen kurkkusalaatti! Max pyytää nykyään joka päivä ’tulisia kurkkuja’; hän ihastui niihin kesällä ravintola Pontuksen illallisella, Meri-Tuuli kirjoittaa reseptinsä yhteydessä Instagramissa.
Perheenäiti kertoo tekevänsä herkkukurkut kotona arkiversiona.
– Tää meidän kotiversio ei ole tulinen, tai siis se on ihan omasta mausta kiinni paljon tota laoganmata siihen haluaa. Mä pistän lapsille puol teelusikkaa, mutta omaani enemmän ja laoganma on meillä muutenkin pöytämausteena eli sitä voi lisätä vielä lautasella oman maun mukaan.
Näin kurkut valmistuvat
Meri-Tuuli näyttää videollaan, kuinka hän leikkaa kurkut lankuiksi valmiiksi rasiaan.
– Nää lapset syö tän yhden kurkun yleensä eli tää koko annos menee, hän juttelee samalla kun pätkii kurkkuja pienemmiksi paloiksi.
Tämän jälkeen Meri-Tuuli lisää kurkkujen päälle etikkaa, sokeria, ripauksen suolaa ja soijakastiketta. Sitten on vuorossa laoganma eli kiinalainen chiliöljy.
– Tätä saa aasialaisista kaupoista, kokki vinkkaa.
Lopuksi astiaan kansi päälle ja hölskytellään ainekset sekaisin.
– Tää on valmis!
Meri-Tuuli vinkkaa myös, että valmiin liemen joukkoon voi myöhemmin pilkkoa lisää kurkkua.