Metsästä herkkuja pöytään! Katso Saariston Martan resepti

Tekeekö mieli kantarellimakaronilaatikkoa? Ylös, ulos ja metsään.
Pakkaa retkieväät reppuun ja nappaa sienikori käteen. Koristasi löytyy pian ilmaista lähiruokaa: kantarelleja saman päivän ruokapöytään.
Metsän herkuista saa edullista evästä elokuun hämärtyviin iltoihin.

Raaka-aineet ateriaan:
Puoli litraa kantarelleja (4,00 €/ tori)
1 sipuli (0,20 €)
pari valkosipulin kynttä
1 porkkana (0,20 €)
Oliiviöljyä
Suolaa
Timjamia
Mustapippuria
500 g simpukkamakaroneja (1,00 €)
Litra kevytmaitoa (1,00 €)
3 kananmunaa (0,60 €)
Tee kantarellimakaronilaatikko näin:

Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Keitä makaronit vain hetken verran sillä ne pääsevät vielä uunikypsennykseen. Kaada ne keitinvesineen lävikköön.
Pistä kantarellit paistinpannulle ja hauduta niistä nesteet pois. Kuullota seassa sipulit ja porkkana pikku öljytilkassa. Mausta seos mustapippurilla, suolalla ja timjamilla.
Ota uunivuoka, johon sekoitellen yhdistät makaronit sekä sieniseoksen. Lopuksi tarvitset munamaidon eli litra maitoa ja kananmunat siihen vatkaten.
Paista uunissa noin tunnin verran 200 asteessa. Kantarellimakaronilaatikko on valmista kun maito on imeytynyt makaroneihin, ja ruoan pinta on rapsakan rapea sekä kauniin ruskea.
Hinta yhteensä 7,00 €.
Makoisia elokuun päiviä!
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi