Metsästä herkkuja pöytään! Katso Saariston Martan resepti

Metsästä herkkuja pöytään! Katso Saariston Martan resepti

Tekeekö mieli kantarellimakaronilaatikkoa? Ylös, ulos ja metsään.

Pakkaa retkieväät reppuun ja nappaa sienikori käteen. Koristasi löytyy pian ilmaista lähiruokaa: kantarelleja saman päivän ruokapöytään. 

Metsän herkuista saa  edullista evästä elokuun hämärtyviin iltoihin. 

Kantarelleista voi tehdä maittavan makaraoonilaatikon.
Kantarelleista voi tehdä maittavan makaraoonilaatikon.

Raaka-aineet ateriaan:

Puoli litraa kantarelleja (4,00 €/ tori)

1 sipuli (0,20 €)

pari valkosipulin kynttä

1 porkkana (0,20 €)

Oliiviöljyä 

Suolaa

Timjamia

Mustapippuria

500 g simpukkamakaroneja (1,00 €)

Litra kevytmaitoa (1,00 €)

3 kananmunaa (0,60 €)

Tee kantarellimakaronilaatikko näin:

Tämä ateria on helppo valmistaa, vaikka ei olisikaan kokenut kokki.
Tämä ateria on helppo valmistaa, vaikka ei olisikaan kokenut kokki.

Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Keitä makaronit vain hetken verran sillä ne pääsevät vielä uunikypsennykseen. Kaada ne keitinvesineen lävikköön. 

Pistä kantarellit paistinpannulle ja hauduta niistä nesteet pois. Kuullota seassa sipulit ja porkkana pikku öljytilkassa. Mausta seos mustapippurilla, suolalla ja timjamilla. 

Ota uunivuoka, johon sekoitellen yhdistät makaronit sekä sieniseoksen. Lopuksi tarvitset munamaidon eli litra maitoa ja kananmunat siihen vatkaten. 

Paista uunissa noin tunnin verran 200 asteessa. Kantarellimakaronilaatikko on valmista kun maito on imeytynyt makaroneihin, ja ruoan pinta on rapsakan rapea sekä kauniin ruskea.

Hinta yhteensä 7,00 €.

Makoisia elokuun päiviä!

Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi