Heikki Paasosen perhe muutti toimintatapojaan – mitä leivän päälle?

Julkkisperhe paljastaa, mitä kaikkea leikkeleiden sijaan voi leivän päälle laittaa.
Juontaja Heikki Paasonen on somevaikuttajavaimonsa Marita Paasosen kanssa keksinyt keinoja syödä terveellisemmin ja ympäristöystävällisemmin.
Ruokavirasto on julkaissut uudet kansalliset ravitsemussuositukset. Suositusten mukaan lihamäärää pitäisi rajoittaa entisestään ja prosessoitua lihaa, kuten leikkeleitä, tulisi taas kuluttaa niin vähän kuin mahdollista. Mieluusti ei ollenkaan. Syyksi kerrotaan suurentunut paksu- ja peräsuolensyövän riski.
Heikki ja Marita ovatkin jo aloittaneet muutokset perheen ruokailutottumuksissa.
– Tää on ainakin meidän perheelle iso muutos ja kyselin storyissa, mitä te laitatte leivän päälle. Vastauksia tuli yli sata, Marita kertoo somekanavallaan.
Uusia suosikkimakuja
Moni muukin on pähkäillyt saman ongelman kanssa, ja suuri osa vastaajista paljastikin omaksi suosikikseen erilaiset hummukset. Hummuksia on edullista ja nopeaa valmistaa kotona itse, mutta nykyisin myös kaupassa myydään erimakuisia valmiita hummusrasioita.
– Me ei olla vegaaneja, mutta yritetään koko ajan oppia hyviä reseptejä korvaamaan liiallista lihan käyttöä, Marita kertoo perheensä ruokailutottumuksista.
Uusia ideoita leivän päällisiksi on jo testattu, ja Marita on ollut iloinen terveellisistä makuyhdistelmistä.
– Oon alkanut testaamaan näitä ja basilikavoi oli 6/5, samoin avokadofeta!
Tässä muuta Maritan seuraajien jakamia vinkkejä leivän päällisiksi:
- Hummus, punajuurihummus, porkkanahummus
- Kikherneet sauvasekottimella mössöksi ja sekaan oliiviöljyä, suolaa, valkosipulia, sitruunaa🫛
- Tofua juustohöylällä päälle
- Avokado-feta - muussaa haarukalla tahnaksi
- Basilikavoi - öljy, voi, vesi samassa suhteessa, basilika, valkosipuli
- Hernetahna
- Tapenade
- Avokado-hapankaali-sitruuna
- Valkosipuli hierotaan leipään, avokado, suola+pippuri, tomaatti
- Hunaja ja juusto
- Kimchi
- Vegaaninen viherpippurileikkele