Haukkapalaa parhaimmillaan! Katso Saariston Martan resepti

Perunaa on ollut tarjolla sekä arkena että juhlassa.
Perunasta on moneksi. Kautta aikain sitä on ollut tarjolla sekä arkena että juhlassa. Perunaletut syntyvät vaikka perunamuusin jämistä taikinan taikoen tai sitten voit tehdä lettutaikinan alusta alkaen reseptilläni, joka on seurannut mukanani vuosikausia.
Raaka-aineet ateriaan:
Kilo perunoita (1,00 €)
8 kananmunaa (1,50 €)
Voita (0,80 €)
2 dl kuohukermaa (1,20 €)
6 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
Suolaa
Ripsaus valkopippuria
Suolakurkkuja (2,50 €)
Puolukkasurvosta

Tee perunaletut näin:
Keitä perunat vedessä kypsiksi ja kaada lopuksi vesi pois. Murskaa perunat puuhaarukalla muusiksi. Lisää niiden sekaan reilu nokare voita, munat, kerma ja mausteet. Sekoita, lisää jauhot ja sekoita taas. Taikina saa olla notkeahkoa. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista letut voissa miedolla lämmöllä.
Suolakurkkuja, puolukkasurvosta…siitäpä lisukkeita kylkeen ja herkuttelemaan. Nyt on maut kohdallaan!
Hinta yhteensä 7,00 €.
Makoisaa keväänodotusta ja auringonpilkettä silmäkulmaan!
Lisää reseptivinkkejä löydät