Suomen kaunein kokki iski kultasuoneen – ”Minulla on nyt kaikki Lapin lentokentät”

Telkkarista tutulla Sirly Ylläsjärvellä on tuhat rautaa tulessa.
MasterChef Suomen ja Kokkisodan kaltaisista tv-ohjelmista tuttu Sirly Ylläsjärvi, 38, on kiireinen nainen.
Arkistovideolla Sirly Ylläsjärvi esittelee Aurora Estatea Seiskalle:
Jo pelkkä julkkiskokin titteleiden luetteleminen alkaa hengästyttää.
Keittiöhommien lisäksi Sirly on myös itseoppinut markkinoija, konsultti, tv-tähti ja – kuten hän itse itseään kuvailee – taiteilija sekä visionääri.
Myös haastatteluhetkellä on melkoinen härdelli meneillään. Suomen kauneimmaksikin kokiksi luonnehdittu Sirly ehtii kertoa Seiskalle kuulumisiaan ennen seuraavan bisnespalaverin alkua.
– Tosi hyvää kuuluu! Kaikki asiat on mallillaan ja kiirettä piisaa, hän hihkaisee.
Sai älynväläyksen
Sarjayrittäjän viimeisin oivallus on yksityinen lentokenttäcatering. Ideana on toimittaa asiakkaiden toivomaa sapuskaa Lapin lentokentille.
– Aloin viime keväänä selvittää lentokentille suunnattua yksityiscateringia. Selvisi, ettei ole sellaista tarjoajaa, joka pystyisi palvelemaan kaikki Lapin kentät.
Välillä poronkäristystä, joskus butter chickeniä tai vaikka ihan vain Mäkkäriä.
Kysyntää kuitenkin oli, joten Sirly päätti vastata itse huutoon. Hän perusti Villa Cateringin, joka on saanut suorastaan lentävän lähdön.
– Minulla on nyt kaikki Lapin kentät, ja Oulu myös, Sirly sanoo.
– Tuotan sinne ihan mitä asiakkaat haluavat. Eivätkä he aina jaksa fine diningia, vaan välillä poronkäristystä, joskus butter chickeniä tai vaikka ihan vain Mäkkäriä.
Sulki itse ravintolan
Seiskan lukijat saattavat muistaa Sirlyn Ylläs-bisnekset. Reportterimme vieraili vuosia sitten Ylläsjärven rannalla hotelli-ravintola Aurora Estatessa, joka ei kuitenkaan ole enää toiminnassa.
– Se ei mennyt nurin, vaan suljin itse ravintolan, kun sen 10 vuoden vuokrasoppari tuli päätökseensä.
Se opetti paljon enkä kadu mitään.
Tähtikokki pyöritti kuulemma ravintolaa yksin sen viimeisen vuoden ajan.
– Se kävi vähän turhan raskaaksi. Paikka oli vaativa, kun tilat ovat pienet mutta halusimme tehdä laadusta tinkimättä. Se opetti paljon enkä kadu mitään.

Metsästää Micheliniä
Kaikesta huolimatta Sirlyllä on yhä oma ravintola. Parinkymmenen kilometrin päässä Ylläksestä Hannukaisen kylässä komeilee ravintola Elsa.
Sen Sirly on nimennyt aviomiehensä mummin mukaan.
– Se on ihan timantti. Ravintolalla alkaa nyt kolmas vuosi. Taas on tehty ja suunniteltu uutta menua, Sirly mainitsee.
– Tähtään edelleenkin maailman pohjoisimpaan Michelin-tähteen. Se on haave ja ihan selkeä tavoite.