Suomalaisen suosikkibloggarin ravintola sai Michelin-maininnan – ”Hypin ja pompin riemusta”

Vasta vuoden päivät toiminut helsinkiläisravintola Le Ankka on jo noteerattu maineikkaassa Michelin-oppaassa.
Yrittäjä Sari Helin tuli alun perin tunnetuksi bloggarina, mutta on sittemmin siirtynyt menestyksekkäästi ravintolamaailmaan. Huono äiti -bloggari pyörittää yhdessä puolisonsa, huippukokki Ilkka Lääverin kanssa Le Ankka -ravintolaa.
Viime vuonna avattu Le Ankka on ehditty noteerata näyttävästi, kun ravintola sai keväällä Michelin-maininnan. Sitä voi pitää melkoisena kunnianosoituksena ja myös merkkinä ravintolan tasosta.
– Siellä se Michelinin peltilätkä on ravintolan seinässä. Minä innostuin siitä paljon enemmän ja hypin ja pompin riemusta, mutta Ile suhtautui asiaan huomattavasti rauhallisemmin, Sari myhäilee Seiskalle.
– Se on hauskaa ja tuo taas paljon uusia asiakkaita.

”Ravintolamme on laadukas”
Yrittäjäpariskunta on huomannut, että Michelin-maininta on tuonut ravintolalle erityisesti uusia kansainvälisiä asiakkaita. Le Ankka ei ota Michelin-maininnasta paineita, vaikka moni ravintola kokee moisen myös taakkana.
– Sikäli se tuo paineita, että totta kai haluamme Michelin-maininnan säilyvän vastaisuudessakin. Siksi tason on pysyttävä koko ajan korkealla. Mutta ei se ole mikään ongelma, kunhan vain teemme töitä omalla tasollamme, Ilkka tietää.
– Enemmän kuin paineita tuollainen tunnustus tuntuu vain hyvältä. Se on osoitus siitä, että ravintolamme on laadukas. Michelin-maininta on hieno jatkumo omalle uralleni ja tälle kaikelle, mitä olemme tehneet Sarin kanssa yhdessä.
