Suomalaisen suosikkibloggarin ravintola sai Michelin-maininnan – ”Hypin ja pompin riemusta”

Suomalaisen suosikkibloggarin ravintola sai Michelin-maininnan – ”Hypin ja pompin riemusta”

Vasta vuoden päivät toiminut helsinkiläisravintola Le Ankka on jo noteerattu maineikkaassa Michelin-oppaassa.

Yrittäjä Sari Helin tuli alun perin tunnetuksi bloggarina, mutta on sittemmin siirtynyt menestyksekkäästi ravintolamaailmaan. Huono äiti -bloggari pyörittää yhdessä puolisonsa, huippukokki Ilkka Lääverin kanssa Le Ankka -ravintolaa.

Viime vuonna avattu Le Ankka on ehditty noteerata näyttävästi, kun ravintola sai keväällä Michelin-maininnan. Sitä voi pitää melkoisena kunnianosoituksena ja myös merkkinä ravintolan tasosta.

– Siellä se Michelinin peltilätkä on ravintolan seinässä. Minä innostuin siitä paljon enemmän ja hypin ja pompin riemusta, mutta Ile suhtautui asiaan huomattavasti rauhallisemmin, Sari myhäilee Seiskalle.

– Se on hauskaa ja tuo taas paljon uusia asiakkaita.

Suomalaisen suosikkibloggarin ravintola sai Michelin-maininnan – ”Hypin ja pompin riemusta”

”Ravintolamme on laadukas”

Yrittäjäpariskunta on huomannut, että Michelin-maininta on tuonut ravintolalle erityisesti uusia kansainvälisiä asiakkaita. Le Ankka ei ota Michelin-maininnasta paineita, vaikka moni ravintola kokee moisen myös taakkana.

– Sikäli se tuo paineita, että totta kai haluamme Michelin-maininnan säilyvän vastaisuudessakin. Siksi tason on pysyttävä koko ajan korkealla. Mutta ei se ole mikään ongelma, kunhan vain teemme töitä omalla tasollamme, Ilkka tietää.

– Enemmän kuin paineita tuollainen tunnustus tuntuu vain hyvältä. Se on osoitus siitä, että ravintolamme on laadukas. Michelin-maininta on hieno jatkumo omalle uralleni ja tälle kaikelle, mitä olemme tehneet Sarin kanssa yhdessä.

Ilkka Lääveriä kiusaavat terveyshuolet, mutta huippukokki huhkii silti keittiössä.
Ilkka Lääveriä kiusaavat terveyshuolet, mutta huippukokki huhkii silti keittiössä.