Nelli Matula paljastaa erikoisen ruoanlaittovinkkinsä

Nelli Matula paljastaa erikoisen ruoanlaittovinkkinsä

Kokeilisitko itse tätä reseptiä?

Laulaja Nelli Matula jakoi mielenkiintoisen reseptivinkkinsä.

Katso myös Seiskan arkistosta 2024: Nelli Matula ja Elias Kaskinen menivät naimisiin

– Inspiraatio iski ja mä tein ketunleipä-chimichurrin, Nelli selittää iloisena julkaisemallaan Instagram-videolla.

Kyseessä on argentiinalainen, voimakas yrttikastike, joka on tyypillisesti valmistettu hienonnetusta persilijasta, valkosipulista, oreganosta, viinietikasta ja oliiviöljystä.

Nelli kertoo kuitenkin tehneensä kastikkeen käyttäen sipulinvartta, limeä, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

– Voit halutessasi lisätä, vaikka chiliä mukaan, Nelli vinkkaa.

"ihanaa, että kotimetsä voi tarjota meille tällaisia herkkuja"

Chili ei kuitenkaan ole ainoa spesiaali lisäys, jota Nelli suosittelee, vaan pian häntä kuvataan metsän reunalla kyykkimässä.

– Mulla on niin lämpimiä muistoja lapsuudesta, kun olen leikkinyt isobroidini kanssa metsässä ja maistellut ketunleipää, laulajatar selittää samalla poimien apiloilta näyttäviä pikku vihreitä.

Hän kertoo seurueineen syöneensä kastiketta kanan kanssa, mutta vinkkaa sen sopivan hyvin myös kalan tai punaisen lihan kaveriksi.

– Ihanaa, että kotimetsä voi tarjota meille tällaisia herkkuja, Nelli päättää reseptipäivityksensä.

Tässä vielä Nellin virallinen ohje ketunleipä-chimichurrin tekemisestä innostuneille:

5dl ketunleipää, yksi varsisipuli, yhden limetin mehut, reilusti neitsytoliiviöljyä, suolaa, pippuria ja halutessaan voi heittää sekaan myös chiliä tai valkosipulia.